TRES-M Módszer

Ha keveset, vagy nem jól mozogsz...
Ha sokat ülsz...
Ha fáj már reggel...
Ha szükséged van arra, hogy a saját, belső gyógyítóddal találkozz...


AKKOR ERRE A HÁROM PILLÉRRE VAN SZÜKSÉGED:

Masszíroztass, hogy a túl- vagy elhasznált izmaidat felfrissítsd!
Mozogj
, hisz a mozgás maga az élet!
Motivációt találj, hogy elindulj az úton és nyerj a sikereidből és öngyógyulásodból!
Tanulmányaim során megértettem, hogy az egészség nem csupán a betegség hiányát jelenti, hanem a teljes testi, lelki és szociális jólét állapotát foglalja magában. Ha ezt elfogadjuk, akkor folyamatosan arra kell törekednünk, hogy a bennünk lévő egyensúlyi állapotot fenntartsuk. Hiszem azt, hogy az ide vezető út, illetve ennek a kívánt állapotnak a megtartása bőven túlmutat a gyógyszerek szedésén vagy orvosi kezeléseken - természetesen sok olyan eset van, amikor az egyetemi orvoslás eszközeire és szakértőire van szükségünk - de preventív szemléletmóddal kell élni az életünket, figyelembe véve a testi-, lelki- és szellemi egységünket és benne saját magunkat. Mindezen elvek mellett a megelőzésben és a holisztikus megközelítésben hiszek, abban, hogy Te és én is egyénként, de szerves egészként (test, lélek, szellem) létezünk, a sejtjeink folyamatosan megújulnak, a belső- és külső környezetünk is folyamatosan változik. Az egészség dinamikus állapotát leíró definíció szerint nincs egyetlen egy statikus pillanat sem amikor megállnánk ezen egyensúlyi törekvéseinkben. Sok helyen találkozhatunk a masszás és mozgás fontosságával, többen űzünk valamilyen sportot gyakran vagy ritkábban, végzünk nyújtógyakorlatokat, járunk masszázsra. Vajon mennyire tudatosan?

A motiváció egyaránt jelen van a testünkben és az elménkben. A testünk tudja, hogy mire van szüksége, jelzi, ha nem jót eszünk vagy nem jól táplálkozunk, ha izom- vagy ízületi fájdalmunk van, vagy éppen minden rendben van velünk. A testünk tanít és nekünk csak figyelnünk kell rá.
A másik motivációs faktor az elménk, azaz a tudatunk szintje. Természetesen megvannak az ösztönös reakcióink, de ami itt nekünk fontosabb, hogy mi magunk döntjük el, hogy mit és hogyan akarunk elérni, mit akarunk tenni, mennyire tudjuk befogadni és megérteni a testünk jeleit. A tudatunk szintjén majdhogynem korlátlan fejlődési lehetőségeink vannak.

A terápia mozgatórugója tehát a motiváció megtalálása és megfelelő felhasználása, természetesen az alkalmazott masszázs- és mozgatás kezelésekkel összhangban. Ha nem teljes egészként gondolnánk e három dologra, akkor hol lenne mindebben az összehangolás annak érdekében, hogy a kezeléseket és foglalkozásokat a testünk és az elménk is úgy tudja befogadni, hogy ne csak tüneti legyen az eredmény, hanem egy tudatos fejlesztés és gyúgyulás?
Ezt a három pillért hangolja össze és építi egymásra ez a holisztikus kezelés, az általam alkalmazott TRES-M módszer, melyben Te vagy a középpontban.